Normativi i tehnička dokumentacija u kuhinjskom poslovanju

Normativi i tehnička dokumentacija u kuhinjskom poslovanju

  • Uređeno prije: 1mj
  • 213
  • Nema stručne ocjene
  • PPTX

    Opis materijala

    Ovaj materijal namijenjen je učenicima drugog razreda srednje strukovne škole, smjera Kuharski tehničar / Kuharska tehničarka, u sklopu modula Kuhinjska administracija. Prezentacija obrađuje ključne pojmove iz područja normativa i tehničke dokumentacije u kuhinjskom poslovanju. Obuhvaća vrste normativa (tehnološki, kalkulacijski, standardni), primjer normativa na konkretnom jelu, te tehničko-tehnološki list (TTL) kao temelj za standardiziranu pripremu jela. Učenici kroz materijal usvajaju znanja potrebna za planiranje, kontrolu i dokumentiranje proizvodnje u ugostiteljskoj kuhinji. Sadrži i praktičan zadatak za samostalni ili timski rad.

    Doprinosi

    Amela Obad, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Kuhar
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Slastičar
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Pomoćni kuhar
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Pomoćni slastičar
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Pomoćni kuhar i slastičar - TES

    Skraćeni naziv

    Administracija kuhinje

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    31.10.2025.

    Datum unosa materijala

    31.10.2025.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara