NEKA KVASCI NAPUŠU BALON

NEKA KVASCI NAPUŠU BALON

  • Uređeno prije: 46mj
  • 1
  • Nema stručne ocjene
Online pregled

    Opis materijala

    NEKA KVASCI NAPUŠU BALON Zadatak  Napunite bocu s oko jedan centimetar tople vode. (Kada je hladno ili suho kvasci miruju) Dodati kvasac, nježno protresite bocu Dodajte šećer i opet nježno protresite bocu Kao i ljudi, kvasac treba energiju (hranu). Kako bi bio aktivan, dat ćemo mu  šećer. Sada kvasac je "jede!"  Napušite balon nekoliko puta kako bi razvukli stjenke gume, ispušite ga i stavite ga na grlo boce. Bocu stavite na toplo mjesto ( oko 20 minuta) Kada kvasac koristi šećer za svoj metabolizam,  oslobađa se plin ugljikov dioksid. Plin ispunjava bocu, a zatim puni balon. Svi znamo da u kruhu postoje "rupice", ali kako su one nastale? Kvasac se koristi za dizanje tijesta. Kada je kruh napravljen, kvasac širi brašno. Svaki kvasca čini sitne mjehuriće plina (rupice) u našem kruhu. kada se kruh peče u pećnici, kvasac umire i ostavlja sve one mjehuriće (rupice) u kruhu.

    Doprinosi

    Leopoldina Vitković, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Biologija
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Biologija-> D. Prirodoznanstveni pristup
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Biologija-> D. Prirodoznanstveni pristup-> BIO OŠ D.7.1. Primjenjuje osnovna načela znanstvene metodologije i objašnjava dobivene rezultate

    Bilješke

    Skraćeni naziv

    NEKA KVASCI NAPUŠU BALON

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Imenovanje (CC BY)

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    24.01.2022.

    Tagovi

    kvasac

    Datum unosa materijala

    23.01.2022.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.0

    Komentari

    Nema komentara