Opis materijala
Prezentacija prikazuje postupke hlađenja mesa u mesnoj industriji, podjelu postupaka hlađenja i primjenu pojedinih sporih i brzih postupaka hlađenja. Isto tako iiznosi sesvrha brzog hlađenja mesa te važnost vremena hlađenja, temperature i kala hlađenja mesa u mesnim industrijama pri tehnološkim procesima prerade mesa. Tema je primjerena za učenike zanimanja mesar za drugi razred srednje strukovne škole klasičnog ili jedinstvenog modela obrazovanja, a teorijska znanja se lako primjenjuju u praktičnoj nastavi.
Doprinosi
Marijana Radić, Autor
Marijana Radić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Poljoprivreda, prehrana i veterina-> Prehrana-> Prehrambeni tehničar
- Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Poljoprivreda, prehrana i veterina-> Prehrana-> Mesar
Bilješke
Skraćeni naziv
postupci hlađenja mesa
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Otvoreni sadržaj
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
28.12.2020.
Tagovi
Cijeđenje mesa, prethlađenje mesa, sporo hlađenje mesa, brzo hlađenje mesa, dvofazno hlađenje mesa, šok hlađenje, kalo hlađenja
Datum unosa materijala
27.12.2020.
Status materijala
Gotov materijal
Verzija
1.0
Preporučeni materijali
Dramski postupci u nastavi - 2.razred
Priprema za nastavni sat
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 2. razred • Hrvatski jezik
PDF
GOTOVA JELA OD MESA
Krunoslav Tilošanec
Predavanje; prezentacija
Obrazovni sadržaji • Strukovne škole
PPTX
Komentari