Tehnologija proizvodnje proizvoda-Dalmatinski pršut

Tehnologija proizvodnje proizvoda-Dalmatinski pršut

  • Uređeno prije: 26mj
  • 348
  • Nema stručne ocjene
  • PDF

    Opis materijala

    Nastavna cjelina: Meso i mesne prerađevine; Nastavna jedinica: Mesne prerađevine; Nastavni predmet: Poznavanje robe (prehrambena roba) Razred: 1.razred zanimanje komercijalist Dalmatinski pršut je autohtoni proizvod i jedan je od malobrojnih  proizvoda koji se nudi kao hladno predjelo u mnogim restoranima diljem Hrvatske. Zbog specifičnog proizvodnog procesa dalmatinski pršut se odlikuje svojom karakterističnom aromom i okusom te vrhunskom kvalitetom kojima se razlikuje od svih ostalih pršuta. Zato je i zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla. Razvojem turizma i rastom potražnje za lokalnim proizvodima dalmatinski je pršut u posljednjih 20-ak godina postao jedan od prepoznatljivih autentičnih simbola Dalmacije i ekonomski značajan tipični prehrambeni proizvod u Hrvatskoj.

    Doprinosi

    Nada Ratković, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Ekonomija, trgovina i poslovna administracija-> Ekonomija-> Komercijalist

    Bilješke

    Skraćeni naziv

    Dalmatinski pršut

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Imenovanje (CC BY)

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    14.06.2019.

    Tagovi

    dalmatinski pršut, proizvodni proces, oznaka geografskoga podrijetla

    Datum unosa materijala

    31.10.2018.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.0

    Komentari

    Nema komentara