I dobre i loše masti

e-skole

I dobre i loše masti

  • Uređeno prije: 26mj
  • 358
  • Nema stručne ocjene

    Opis materijala

    Učenici će na početku scenarija pomoću pokusa i digitalnih alata zaključiti da su masti toplinski izolatori koji štite organizam od temperaturnih „šokova” prilikom naglih promjena temperature okoliša te opisati uloge masti u živim bićima. Zatim će pomoću predloženih pokusa digitalnih alata i ostalih interaktivnih sadržaja moći opisati i usporediti sastav svojstva i uporabu masti i ulja navesti izvore masti i ulja razlikovati zasićene i nezasićene masne kiseline opisati i objasniti sastav i svojstva emulzija i emulgatora te prirediti stabilnu emulziju. Suvremeni pristup koji uključuje upotrebu multimedijske tehnologije uz predavačku i istraživačku nastavu kroz različite aktivnosti omogućuje učenicima lakše sudjelovanje u procesu obrade i razumijevanja nastavnih sadržaja.

    Doprinosi

    Marijana Zaninović, Autor
    Zorica Mohnacki, Autor
    Nikolina Štiglić, Autor
    Miroslav Pernar, Autor
    Marijana Žgela Putniković, Autor
    Milan Sikirica, Autor
    Anita Terzić Šunjić, Urednik

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Kemija

    Bilješke

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Imenovanje - Nekomercijalno - Dijeli pod istim uvjetima (CC BY-NC-SA)

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    29.06.2018.

    Tagovi

    masti, ulja, Masne kiseline, glicerol, emulzija, emulgator

    Datum unosa materijala

    06.06.2017.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.4

    Komentari

    Nema komentara