KEMIJA 2 - Modul 4 - Kiseline, baze i soli

e-skole

KEMIJA 2 - Modul 4 - Kiseline, baze i soli

  • Uređeno prije: 25mj
  • 267
  • Nema stručne ocjene
  • ZIP

    Opis materijala

    Osvrnite se oko sebe u kuhinji – nabrojite tvari kiselog okusa. A nalazite li neku tvar koja djeluje lužnato? Sigurno je i ona u kuhinji a da toga niste ni svjesni. Upoznat ćete je. Zašto se kad jedemo slatko kvare zubi treba li ih prati odmah nakon jela? Što znači pH-vrijednost? Kako se dobiva kuhinjska sol a kako neke druge soli koje poznajete iz svakidašnjeg života? Sve ćete to naučiti ako pozorno proučite digitalne obrazovne sadržaje ovog modula.

    Doprinosi

    Anita Terzić Šunjić, Urednik
    Aleksandra Habuš, Autor
    Snježana Liber, Autor
    doc. dr. sc. Valentina Pavić, Recenzent
    Dubravka Turčinović, dipl. ing., Recenzent
    Ana Parać Burčul, prof. rehab., Recenzent

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 2. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 2. razred-> Kemija

    Bilješke

    Za sve multimedijske i interaktivne sadržaje osigurana je ne-ekskluzivna, neprenosiva licenca za preuzimanje, čuvanje, reproduciranje, kopiranje, mijenjanje i prijenos sadržaja za neograničenu uporabu unutar konteksta digitalnih obrazovnih sadržaja izrađenih u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” u njihovom izvornom ili izmijenjenom obliku, a u okviru licence Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima 4.0 međunarodna licenca.

    Skraćeni naziv

    KEMIJA 2 - Modul 4

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Imenovanje - Nekomercijalno - Dijeli pod istim uvjetima (CC BY-NC-SA)

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    13.02.2018.

    Tagovi

    Kemija, Kiseline, vrijednost, Soli, baze, pH, ravnotežna konstanta ionizacije vode, puferi

    Datum unosa materijala

    13.02.2018.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.7

    Komentari

    Nema komentara