Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa – Primjer dobre prakse za nastavnike strukovnih škola

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa – Primjer dobre prakse za nastavnike strukovnih škola

  • Uređeno prije: 3mj
  • 1
  • Nema stručne ocjene
Online pregled

    Opis materijala

    U sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, učenici zanimanja kuhar u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci sudjelovali su u edukativno-kreativnom projektu usmjerenom na podizanje svijesti o važnosti pravilne prehrane u prevenciji i kontroli dijabetesa. Projekt je uključivao kulinarsku radionicu raznovrsnih jela prilagođenih osobama s dijabetesom, kao i predavanje nastavnice o dijabetesu, njegovim uzrocima i prehrambenim smjernicama. Učenici su kroz praktičan rad pokazali kako se kulinarske vještine mogu usmjeriti prema zdravlju i društvenoj odgovornosti. Video dokumentira tijek događanja, učenike u akciji te atmosferu suradnje i osviještenosti.

    Doprinosi

    Lidia Lešić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo
    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Kuhar
    • Informativni i dokumentarni sadržaji-> Stručno usavršavanje nastavnika

    Bilješke

    Primjer dobre prakse za nastavnike strukovnih škola, posebno u području ugostiteljstva, prehrane i zdravstvenog odgoja. Poticaj za integraciju tematskih dana u nastavni proces i povezivanje teorijskih znanja s praktičnim radom.

    Skraćeni naziv

    Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa – edukacija i kulinarska kreativnost

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    14.11.2024.

    Datum unosa materijala

    14.08.2025.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara