Opis materijala
U sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, učenici zanimanja kuhar u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci sudjelovali su u edukativno-kreativnom projektu usmjerenom na podizanje svijesti o važnosti pravilne prehrane u prevenciji i kontroli dijabetesa. Projekt je uključivao kulinarsku radionicu raznovrsnih jela prilagođenih osobama s dijabetesom, kao i predavanje nastavnice o dijabetesu, njegovim uzrocima i prehrambenim smjernicama.
Učenici su kroz praktičan rad pokazali kako se kulinarske vještine mogu usmjeriti prema zdravlju i društvenoj odgovornosti. Video dokumentira tijek događanja, učenike u akciji te atmosferu suradnje i osviještenosti.
Doprinosi
Lidia Lešić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo
- Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole-> Turizam i ugostiteljstvo-> Ugostiteljstvo-> Kuhar
- Informativni i dokumentarni sadržaji-> Stručno usavršavanje nastavnika
Bilješke
Primjer dobre prakse za nastavnike strukovnih škola, posebno u području ugostiteljstva, prehrane i zdravstvenog odgoja. Poticaj za integraciju tematskih dana u nastavni proces i povezivanje teorijskih znanja s praktičnim radom.
Skraćeni naziv
Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa – edukacija i kulinarska kreativnost
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Otvoreni sadržaj
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
14.11.2024.
Datum unosa materijala
14.08.2025.
Status materijala
Gotov materijal
Preporučeni materijali
Adventski kalendar za dizajnere i kreativce
nastavni listići
Obrazovni sadržaji • Strukovne škole • Grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije
Uređeno prije: 7d
1
Vodič za izradu videomaterijala iz geografije
Dragan Siluković
priručnik
Obrazovni sadržaji • Srednje škole - opći predmeti • 4. razred • Geografija
DOCX
Komentari