Aktivnost: Kako? Uz recept lako!, 3. dobna skupina od 16. do 21. godine

Aktivnost: Kako? Uz recept lako!, 3. dobna skupina od 16. do 21. godine

  • Uređeno prije: 4mj
  • 84
  • Nema stručne ocjene
  • DOCX

    Opis materijala

    Materijal je sastavni dio Smjernica za implementaciju posebnog kurikula nastavnoga predmeta Domaćinstvo, objavljenih na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. Učenici će od jedne zdrave namirnice uz učiteljevu podršku pripremiti jednostavno jelo primjenjujući osnovna higijenska pravila u pripremi obroka te mjere opreza u rukovanju priborom i alatima za pripremu jela. Tijekom aktivnosti učitelj potiče učenike da imenuju namirnice kojima se svakodnevno koriste u dnevnim obrocima, da navedu koje namirnice treba jesti češće, a koje rjeđe te da razmisle o mogućem izboru namirnica za vlastite obroke. Učenike se ovom aktivnošću potiče na promišljanje o načinu prehrane, o tome što jedu svaki dan, da uspoređuju namirnice iz svojega jelovnika s preporukama piramide zdrave prehrane. ODGOJNO-OBRAZOVNI ISHODI PP SK DOM B.3.2. Učenik opisuje zdravu, uravnoteženu i zdravstveno ispravnu prehranu. – navodi što je preporučljivo jesti češće, a što rjeđe PP SK DOM B.3.3. Učenik priprema različite vrste obroka i napitaka. – primjenjuje osnovne, jednostavne postupke u pripremi hrane – primjenjuje mjere opreza tijekom pripreme hrane – sudjeluje u pripremi jednostavnoga obroka ODGOJNO-OBRAZOVNA OČEKIVANJA MEĐUPREDMETNIH TEMA osr A.1.4. Razvija radne navike. zdr A.2.2.A Razlikuje pravilnu od nepravilne prehrane i razumije važnost pravilne prehrane za zdravlje. goo C.1.1. Sudjeluje u zajedničkom radu u razredu. uku B.1.4. 4. Samovrednovanje/samoprocjena Na poticaj i uz pomoć učitelja procjenjuje je li uspješno riješio zadatak ili naučio. PLANIRAN BROJ NASTAVNIH SATI: 4 sata Ishodi aktivnosti Imenuje namirnice koje je preporučljivo jesti češće, a koje rjeđe. Prepoznaje namjenu pribora za pripremu jednostavnoga jela. Primjenjuje mjere opreza u pripremi jednostavnoga jela. Primjenjuje osnovne higijenske mjere u pripremi jednostavnoga jela.

    Doprinosi

    Viktorija Vranešić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
    Snježana Lustig, Recenzent
    Tatjana Kovačić, Autor

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Posebni programi-> Domaćinstvo
    • Obrazovni sadržaji-> Posebni programi-> Domaćinstvo-> 3. dobna skupina

    Skraćeni naziv

    Aktivnost: Kako? Uz recept lako!, 3. dobna skupina

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    30.06.2025.

    Tagovi

    učenici s teškoćama, zdrava i nezdrava prehrana, domaćinstvo, posebni programi, Smjernice za implementaciju posebnoga kurikula nastavnoga predmeta Domaćinstvo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, MZOM

    Datum unosa materijala

    15.07.2025.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara