Aktivnost-Začinsko-bilje-priča-priču–priprema-bosiljka-za-sušenje-16-21.

Aktivnost-Začinsko-bilje-priča-priču–priprema-bosiljka-za-sušenje-16-21.

  • Uređeno prije: 5mj
  • 76
  • Nema stručne ocjene
  • PDF

    Opis materijala

    Materijal je sastavni dio Smjernica za implementaciju posebnog kurikula nastavnoga predmeta Izobrazba u obavljanju poslova, objavljenih na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. U ovoj aktivnosti učenici upoznaju preradu plodova (PP SKA IOP C.3.4.), preciznije proces sušenja začinskoga bilja pomoću dehidratora. Nakon uvodnog razgovora i ponavljanja prethodnog koraka – branja bosiljka učenici aktivno sudjeluju u pripremi bosiljka za sušenje u dehidratoru – pranju i sušenju bosiljka ubrusima koristeći pri tome potreban materijal i asistivnu tehnologiju npr. Story Sequencera (Pričajući raspored). Aktivnost potiče suradnju, razvijanje motoričkih i komunikacijskih vještina te radnih navika. Aktivnost je povezana s aktivnošću Začinsko bilje priča priču – berba bosiljka.

    Doprinosi

    Elizabeta Haničar, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Posebni programi-> Izobrazba u obavljanju poslova-> 3. dobna skupina

    Skraćeni naziv

    Začinsko-bilje-priča-priču–priprema-bosiljka-za-sušenje-16-21.

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Copyright - Sva prava zadržana

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    20.06.2025.

    Tagovi

    začinsko bilje, asistivna tehnologija, inkluzivna nastava, Izobrazba u obavljanju poslova

    Datum unosa materijala

    20.06.2025.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara