Opis materijala
Učenici trećih razreda su u okviru nastave sociologije izradili e-knjige tradicijskih recepata, običaja i kulturnih raznolikosti diljem Hrvatske s ciljem upoznavanja s bogatom hrvatskom kulturnom baštinom.
Ideja ovoga mini projekta bila je spoznaja da nam naša, materijalna i nematerijalna, baština ima još puno toga za reći o zajedničkim vrijednostima i izvorima te je dio našeg kolektivnog identiteta. Upravo su učenici kroz ovaj projekt prepoznali kulturu i kulturne raznolikosti naših krajeva kao važan čimbenik za međusobno poštovanje i napredak zajednice.
Pozivamo vas da pregledate u linku te se inspirirate tradicijskim receptima, svadbenim običajima, pjesmaricama, narodnim plesovima… koje su vrijedno istražili, prikupili i oblikovali naši učenici.
Doprinosi
Ana Šiljeg Gilja, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
Ana Šiljeg Gilja, Autor
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred-> Sociologija-> B. Pojedinac i društvo-> SOC B.1. Analizira društvene i kulturne različitosti, nejednakosti i identitete
Skraćeni naziv
E-knjiga tradicijskih recepata, običaja i kulturnih raznolikosti
Vrsta materijala
Nastavnička priprema
Uvjeti iskorištavanja
Otvoreni sadržaj
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
17.12.2024.
Datum unosa materijala
17.12.2024.
Status materijala
Gotov materijal
Preporučeni materijali
Opis Aktivnosti iz modula "Ručne obrade i obrade deformiranje" SIU Postupci ručne obrade
Matej Lazarević
Priprema za nastavni sat
Obrazovni sadržaji • Strukovne škole • Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija • Strojarstvo
PDF
Detektivska priča - Kruške iz dvorišta
Nives Bogdan
nastavni listići
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 1. razred • Hrvatski jezik
Komentari