Pavlovićeva mast

Pavlovićeva mast

  • Uređeno prije: 16mj
  • 1
  • Nema stručne ocjene
Online pregled

    Opis materijala

    Postupak izrade Pavlovićeve masti je slični kao i kod izrade krema, postoje masna i vodena faza. Masna faza se sastoji od vazlina, lanolina i bademovog ulja dok se vodena sastoji od destilirane vode. Obje faze se izvažu u laboratorijske čaše, te se zagrijavaju na vodenoj kupelji (masna do 68°C, a vodena do 70°C). Postizanjem ovih temperatura laboratorijske časice se vade iz vodene kupelji, vodena faza se doda masnoj i miješa do prohlađenja cca 40°C. Nakon toga dodaje se vitamin B5 i prelije u ambalažu.

    Doprinosi

    Branka Bulovan Maleš, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole

    Skraćeni naziv

    Postupak izrade Pavlovićeve masti.

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    20.04.2020.

    Tagovi

    IZRADA, Pavlovićeva mast

    Datum unosa materijala

    22.07.2024.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara