Opis materijala
Postupak izrade Pavlovićeve masti je slični kao i kod izrade krema, postoje masna i vodena faza. Masna faza se sastoji od vazlina, lanolina i bademovog ulja dok se vodena sastoji od destilirane vode. Obje faze se izvažu u laboratorijske čaše, te se zagrijavaju na vodenoj kupelji (masna do 68°C, a vodena do 70°C). Postizanjem ovih temperatura laboratorijske časice se vade iz vodene kupelji, vodena faza se doda masnoj i miješa do prohlađenja cca 40°C. Nakon toga dodaje se vitamin B5 i prelije u ambalažu.
Doprinosi
Branka Bulovan Maleš, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Strukovne škole
Skraćeni naziv
Postupak izrade Pavlovićeve masti.
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Otvoreni sadržaj
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
20.04.2020.
Tagovi
IZRADA, Pavlovićeva mast
Datum unosa materijala
22.07.2024.
Status materijala
Gotov materijal
Preporučeni materijali

Mast ili ulje
Mihaela Kelava, Sonja Pospišil, Vida Bilogrević Gatolin, Goran Gotlibović
Scenarij poučavanja
Obrazovni sadržaji • Srednje škole - opći predmeti • 4. razred • Kemija
ZIP
Uređeno prije: 37mj
79
Organoleptička ocjena svinjske masti
Dubravka Scharmitzer
Priprema za nastavni sat
Obrazovni sadržaji • Strukovne škole • Poljoprivreda, prehrana i veterina • Prehrana
PDF
Komentari