Dani zahvalnosti

Dani zahvalnosti

  • Uređeno prije: 17mj
  • 1
  • Nema stručne ocjene
Online pregled

    Opis materijala

    Već znamo koji je put od žita do kruha, a ove smo godine odlučili i sami doživjeti ,,Korak po korak do kruha''. 13. listopada, organizirali smo terensku nastavu i posjetili OPG obitelji Sokač ,,Dedin mlin" u Cabuni. Prvo smo pregledali mlin, upoznali žitarice od kojih se dobiva brašno, samljeli kukuruz i pšenicu, napravili brašno. Tada smo se preselili u pekaru i postali pravi pekari! Od napravljenog brašna umijesili smo tijesto. Strpljivo čekali da se tijesto digne te umijesili kruščiće, kiflice i peciva. Dok smo čekali da se ispeku, otišli smo u pekarnicu i kupovali/prodavali krušne proizvode. Dok su se kruščići ispekli, zasladili smo se njima i krenuli kući. Neke kruščiće smo spakirali i ponijeli svojim ukućanima da i oni uživaju u zdravom, finom, svježem kruhu. Ova nastava je bila korisna i poučna. Naučila nas je da još više cijenimo rad i trud svih onih koji su odgovorni za stvaranje kruha.

    Doprinosi

    Maja Mandić Obrovac, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 1. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 2. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 3. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 4. razred

    Skraćeni naziv

    Dani zahvalnosti - terenska nastava, posjet mlinu, mini projekt

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Copyright - Sva prava zadržana

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    13.10.2023.

    Tagovi

    Joyce terenska nastava snalaženje u prostoru grupni rad, mali mlin, dani zahvalnosti

    Datum unosa materijala

    04.07.2024.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Komentari

    Nema komentara