Konzumacija energetskih pića: rizična ili ne?

Konzumacija energetskih pića: rizična ili ne?

  • Uređeno prije: 24mj
  • 161
  • Nema stručne ocjene
  • DOCX

    Opis materijala

    Pisana priprema za pedagošku radionicu nastala iz potrebe neposrednog i savjetodavnog rada za učenike Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, te je doživjela nekoliko varijacija, a konačna varijanta koja se može preuzeti pisana je priprema dio materijala za polaganje stručni ispit iz pedagogije kojeg je polagala Gabriela Kolarić, mag. paed. i mag. educ. hist., u Osijeku u Elektrotehničkoj i prometnoj školi. Radionica je provedena s učenicima koji pohađaju program klasične gimnazije, strukovne škole- ekonomisti, kao i u Elektrotehničkoj i prometnoj školi. Doprinos nutricionističke znanosti za sadržaj radionicu dala je Iva Dorić, magistra nutricionizma i djelatnica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u vidu polaznog teorijskog dijela. Kad je u pitanju pedagogijska znanosti kao i savjeti iz prakse, u pripremanju radionice i kao velika pomoć bile su tu pedagoginja Ekonomske i upravne škole Maja Akšamović- Andrić te psihologinja Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku Katarina Vilić-Baltić. Radionicu je lektorirala Biserka Vajlandić (b.vajlandic@gmail.com). Cilj je radionice ukazati na rizičnost učestalog konzumiranja energetskih napitaka kod mladih ljudi. Srednjoškolci se stavljaju u ulogu psihologa, liječnika, novinara i nutricionista kako bi iz njihove perspektive procijenili rizičnost konzumacije energetskih pića. Radionica je pisana za 45 minuta, ali poželjno je, budući da se radi o usvajanju znanja, a ne iskustva, radionicu pripremiti u trajanju od dva školska sata.

    Doprinosi

    Gabriela Kolarić, Vlasnik (izdavač, osoba ili ustanova koja ima pravo iskorištavanja)
    Maja Akšamović-Andrić, Osobe s posebnim ovlastima
    0

    Skraćeni naziv

    Rizičnost konzumacije energetskih pića

    Vrsta materijala

    Nastavnička priprema

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    14.03.2023.

    Datum unosa materijala

    28.11.2023.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    Prva

    Komentari

    Nema komentara