Have you ever tried fish cheeks?

Have you ever tried fish cheeks?

  • Uređeno prije: 26mj
  • 1
  • Nema stručne ocjene
Online pregled

    Opis materijala

    Materijal je namijenjen za 4-5 nastavnih sati. Obrađuje se tema pripadanja i asimilacije zadržavanja identiteta kulture i običaja obiteljskih odnosa i hrane kao važnog dijela kulturnog identiteta. Obuhvaćene su različite aktivnosti i djelatnosti: čitanje priče popraćeno je aktivnostima prije za vrijeme i poslije čitanja. Ove potonje uključuju proširenje na drugi medij video i usporedbu s pričom. Učenici se pozivaju na kreativno sudjelovanje u interpretaciji pročitanoga i to na više načina: stavljanjem u ulogu lika iz priče i objavljivanje rezultata u aplikaciji Padlet istraživanjem o neobičnoj hrani iz vlastitog okruženja i igranje Kahoot kviza na temu neobične hrane pisanjem pjesme po ponuđenom predlošku osmišljavanjem igre uloga nakon dodatnog materijala za čitanje na temu Hrane i kulturnog identiteta uz otkrivanje pojmova u online igri Hangman. Za kraj obrade predviđene su izlazne kartice. 

    Doprinosi

    Anita Ivanković, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred-> Strani jezik-> Engleski jezik
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred-> Strani jezik-> Engleski jezik-> B. Međukulturna komunikacijska kompetencija
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred-> Strani jezik
    • Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 3. razred-> Strani jezik-> Engleski jezik-> B. Međukulturna komunikacijska kompetencija-> SŠ (2) EJ B.3.1. Kritički povezuje informacije o zemljama ciljnoga jezika i drugim kulturama u novim kontekstima

    Bilješke

    Skraćeni naziv

    Fish cheeks

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Otvoreni sadržaj

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    engleski

    Datum izrade materijala

    17.04.2023.

    Tagovi

    reading, writing, comparing, unusual food, family relations, cultural identity, table manners, being yourself

    Datum unosa materijala

    30.03.2023.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.0

    Komentari

    Nema komentara