Opis materijala
Strukturna obilježja aminokiselina. Pokus topljivosti aminokiselina u vodi. Razlike između peptida i proteina.
Doprinosi
Goran Gotlibović, Autor
Mihaela Kelava, Autor
Nikolina Balić, Urednik
Vida Bilogrević Gatolin, Urednik
dr. sc. Irena Kereković, Recenzent
Renata Kos, Recenzent
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 4. razred-> Kemija-> 3. Kemija odabranih biomolekula-> KEM SŠ A.4.12. Istražuje svojstva, sastav i vrstu odabranih biomolekula primjenjujući kemijsko nazivlje i simboliku u okviru koncepta
- Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 4. razred-> Kemija-> 3. Kemija odabranih biomolekula-> KEM SŠ B.4.13. Istražuje kemijske promjene odabranih biomolekula
- Obrazovni sadržaji-> Srednje škole - opći predmeti-> 4. razred-> Kemija-> 3. Kemija odabranih biomolekula-> KEM SŠ D.4.15. Povezuje rezultate pokusa s konceptualnim spoznajama
Bilješke
Skraćeni naziv
Struktura = funkcija
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Imenovanje - Nekomercijalno - Dijeli pod istim uvjetima (CC BY-NC-SA)
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
15.06.2022.
Tagovi
esencijalne aminokiseline, proteini, Kemija, aminokiseline, neesecijalne aminokiseline, peptidi, strukturni, motivi građe proteina, biuret reakcija, ksantoproteinska reakcija
Datum unosa materijala
15.06.2022.
Status materijala
Gotov materijal
Verzija
1.1
Preporučeni materijali
Gudalo i desna ruka: povijesni razvoj, struktura i biomehanička analiza
Ines Ana Tomić
nastavna skripta
Informativni i dokumentarni sadržaji • Stručno usavršavanje nastavnika
PDF
Nacionalna i vjerska struktura stanovnika Jugoistočne Europe
Digitalni obrazovni sadržaj
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 7. razred • Geografija
Uređeno prije: 6mj
1
Komentari