Opis materijala
Uvod: Gustoća je fizikalna veličina karakteristična za svaku tvar. Gustoća čokolade je oko 1300 kg/m3
Cilj: Istražiti gustoću čokolade u njenim dijelovima
Hipoteza: Gustoća čokolade je jednaka u svim dijelovima
Pribor i opis pokusa:
Ravnalo kuhinjska vaga olovka gumica
U pokusu se koristila mliječna čokolada "Milka" koja se sastoji od 4 uzduzna i 9 poprečnihredova. Uvjeti istraživanja je temp od 25 stupnjeva
Rezultati sa zaključkom:
Prosječna gustoća čokolade u istraživačkom radu je 1 28 g/cm3. Značajna je razlika u volumenu čiste čokolade i čokolade istraživanju.
Gustoća čokolade je u svim dijelovima ista jer je mliječna čokolada po gustoći homogena. Najveća su odstupanja u gustoći kod kockice i cijele čokolade jer postoje mostovi(prazne veze) u primjenoj čokoladi čija nepravilnost daje razlike u volumenu .
Precizno mjerenje bi se moglo uraditi koristenjem menzure ili pravilnog oblika čokolade.
Doprinosi
Andrija Mišić, Autor
Andrija Mišić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Fizika
Bilješke
U predmetu fizika obrađen na temu "Gustoća čokolade u /. razredu
Skraćeni naziv
Fizika 7 čokolade
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Copyright - Sva prava zadržana
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
18.04.2021.
Tagovi
, fizika, gustoća, čokolada, vaga
Datum unosa materijala
26.06.2020.
Status materijala
Gotov materijal
Verzija
1.3
Preporučeni materijali
7. r. Vježba - jednostavna rečenica
nastavni listići
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 7. razred • Hrvatski jezik
DOC
FIZIKA 8 RAZRED RADNI LISTIĆ Električna struja
digitalni obrazovni sadržaji
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 8. razred • Fizika
DOCX
Komentari