Fizika 7-Gustoća čokolade

Fizika 7-Gustoća čokolade

  • Uređeno prije: 26mj
  • 182
  • Nema stručne ocjene
Online pregledPreuzmite

    Opis materijala

    Uvod: Gustoća je fizikalna veličina karakteristična za svaku tvar. Gustoća čokolade je oko 1300 kg/m3 Cilj: Istražiti gustoću čokolade u njenim dijelovima Hipoteza: Gustoća čokolade je jednaka u svim dijelovima Pribor i opis pokusa: Ravnalo kuhinjska vaga olovka gumica U pokusu se koristila mliječna čokolada "Milka" koja se sastoji od 4 uzduzna i  9 poprečnihredova. Uvjeti istraživanja je temp od 25 stupnjeva Rezultati sa zaključkom: Prosječna gustoća čokolade u istraživačkom radu je 1 28 g/cm3. Značajna je razlika u volumenu čiste  čokolade i čokolade istraživanju. Gustoća čokolade je u svim dijelovima ista jer je mliječna čokolada po gustoći homogena. Najveća su odstupanja u gustoći kod kockice i cijele čokolade jer postoje mostovi(prazne veze) u  primjenoj čokoladi čija nepravilnost daje razlike u volumenu . Precizno mjerenje bi se moglo uraditi koristenjem menzure ili pravilnog oblika čokolade. 

    Doprinosi

    Andrija Mišić, Osobe ili ustanove koje objavljuju materijal

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Fizika

    Bilješke

    U predmetu fizika obrađen na temu "Gustoća čokolade u /. razredu

    Skraćeni naziv

    Fizika 7 čokolade

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Copyright - Sva prava zadržana

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    18.04.2021.

    Tagovi

    , fizika, gustoća, čokolada, vaga

    Datum unosa materijala

    26.06.2020.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.3

    Komentari

    Nema komentara