Ma kome se da čitati ta sitna slova!

e-skole

Ma kome se da čitati ta sitna slova!

  • Uređeno prije: 26mj
  • 223
  • Nema stručne ocjene
  • ZIP

    Opis materijala

    Različiti aditivi i sol dodaju se prerađenoj hrani kako bi se spriječilo kvarenje i omogućio što dulji rok trajanja. U svakodnevnoj prehrani preporuča se konzumirati što više svježih sezonskih namirnica kod kuće pripremljenih. Isto tako koristiti se namirnicama koje imaju odgovarajući nutritivni sastav u skladu s deklaracijom na proizvodu.

    Doprinosi

    Ivana Lukšić, Urednik
    Tanja Bešlić, Recenzent
    Zvonimir Peranić, Recenzent
    Kristina Rismondo, Recenzent
    Anita Križanac Rašić, Recenzent
    Danijela Stanić, Recenzent
    dr. sc. Monika Kukuruzović, Recenzent
    Nataša Tomljanović, Recenzent

    Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal

    Kategorija materijala

    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> A. Stvaralaštvo i produktivnost-> OŠ LK A.7.1. Učenik istražuje i interpretira različite sadržaje oblikujući ideje koje izražava služeći se likovnim i vizualnim jezikom
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> C. Umjetnost u kontekstu-> OŠ LK C.7.1. Učenik analizira i u likovnom i vizualnom uratku ispituje utjecaj vizualnih komunikacija i prostornoga oblikovanja okoline na vlastiti život
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> A. Stvaralaštvo i produktivnost-> OŠ LK A.7.3. Učenik u vlastitome izražavanju koristi tehničke i izražajne mogućnosti novomedijskih tehnologija
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Fizika-> D. Energija-> FIZ OŠ D.7.6. Povezuje rad s energijom tijela i analizira pretvorbe energije
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Biologija-> C. Energija u živome svijetu-> BIO OŠ C.7.2. Uspoređuje energetske potrebe različitih organizama uzimajući u obzir potrebnu vrstu i količinu hrane za očuvanje zdravlja
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Matematika-> E. Podaci, statistika i vjerojatnost-> MAT OŠ E.6.1. Prikazuje podatke tablično te linijskim i stupčastim dijagramom frekvencija
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Matematika-> A. Brojevi-> MAT OŠ A.6.3. Primjenjuje različite zapise nenegativnih racionalnih brojeva
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Strani jezik-> Njemački jezik-> A. Komunikacijska jezična kompetencija-> OŠ (1) NJ A.8.1. Učenik razumije srednje duge i jednostavne tekstove pri slušanju i čitanju
    • Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Strani jezik-> Njemački jezik-> A. Komunikacijska jezična kompetencija-> OŠ (1) NJ A.8.3. Učenik sudjeluje u kratkoj i jednostavnoj govornoj interakciji

    Bilješke

    Vrsta materijala

    DOS

    Uvjeti iskorištavanja

    Imenovanje - Nekomercijalno - Dijeli pod istim uvjetima (CC BY-NC-SA)

    Način pristupa

    Otvoreni pristup

    Jezik

    hrvatski - standardni

    Datum izrade materijala

    04.09.2020.

    Tagovi

    prehrana, , sol, Decimalni broj, Energija, ugljikohidrati, razlomak, tablični prikaz, postotak, konzervansi, linijski dijagram frekvencija, stupčasti dijagram frekvencija, odnos slike i teksta, kilokalorija (kcal), kilodžul (kJ), asocijativne vrijednosti boja, energetske pločice, grupe namirnica

    Datum unosa materijala

    04.09.2020.

    Status materijala

    Gotov materijal

    Verzija

    1.6

    Komentari

    Nema komentara