Opis materijala
Različiti aditivi i sol dodaju se prerađenoj hrani kako bi se spriječilo kvarenje i omogućio što dulji rok trajanja. U svakodnevnoj prehrani preporuča se konzumirati što više svježih sezonskih namirnica kod kuće pripremljenih. Isto tako koristiti se namirnicama koje imaju odgovarajući nutritivni sastav u skladu s deklaracijom na proizvodu.
Doprinosi
Marina Lučan, Autor
Mirta Ambruš Maršić, Autor
Milena Ćulav Markičević, Autor
Tanja Debelec, Autor
Anita Sečan, Autor
Sunčana Mumelaš, Autor
Gordana Košćec Bousfield, Autor
Marta Lončar Vinković, Autor
Ivana Lukšić, Urednik
Tanja Bešlić, Recenzent
Zvonimir Peranić, Recenzent
Kristina Rismondo, Recenzent
Anita Križanac Rašić, Recenzent
Danijela Stanić, Recenzent
dr. sc. Monika Kukuruzović, Recenzent
Nataša Tomljanović, Recenzent
Osoba ili ustanova koja objavljuje materijal
Kategorija materijala
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> A. Stvaralaštvo i produktivnost-> OŠ LK A.7.1. Učenik istražuje i interpretira različite sadržaje oblikujući ideje koje izražava služeći se likovnim i vizualnim jezikom
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> C. Umjetnost u kontekstu-> OŠ LK C.7.1. Učenik analizira i u likovnom i vizualnom uratku ispituje utjecaj vizualnih komunikacija i prostornoga oblikovanja okoline na vlastiti život
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Likovna kultura-> A. Stvaralaštvo i produktivnost-> OŠ LK A.7.3. Učenik u vlastitome izražavanju koristi tehničke i izražajne mogućnosti novomedijskih tehnologija
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Fizika-> D. Energija-> FIZ OŠ D.7.6. Povezuje rad s energijom tijela i analizira pretvorbe energije
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.B Opisuje nutritivni sastav procesuiranih namirnica i pravilno čita njihove deklaracije
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Zdravlje-> A. Tjelesno zdravlje-> A.3.2.C Opisuje važnost i način prilagođavanja prehrane godišnjem dobu i podneblju
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 7. razred-> Biologija-> C. Energija u živome svijetu-> BIO OŠ C.7.2. Uspoređuje energetske potrebe različitih organizama uzimajući u obzir potrebnu vrstu i količinu hrane za očuvanje zdravlja
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Matematika-> E. Podaci, statistika i vjerojatnost-> MAT OŠ E.6.1. Prikazuje podatke tablično te linijskim i stupčastim dijagramom frekvencija
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 6. razred-> Matematika-> A. Brojevi-> MAT OŠ A.6.3. Primjenjuje različite zapise nenegativnih racionalnih brojeva
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Strani jezik-> Njemački jezik-> A. Komunikacijska jezična kompetencija-> OŠ (1) NJ A.8.1. Učenik razumije srednje duge i jednostavne tekstove pri slušanju i čitanju
- Obrazovni sadržaji-> Osnovne škole-> 8. razred-> Strani jezik-> Njemački jezik-> A. Komunikacijska jezična kompetencija-> OŠ (1) NJ A.8.3. Učenik sudjeluje u kratkoj i jednostavnoj govornoj interakciji
Bilješke
Vrsta materijala
DOS
Uvjeti iskorištavanja
Imenovanje - Nekomercijalno - Dijeli pod istim uvjetima (CC BY-NC-SA)
Način pristupa
Otvoreni pristup
Jezik
hrvatski - standardni
Datum izrade materijala
04.09.2020.
Tagovi
prehrana, , sol, Decimalni broj, Energija, ugljikohidrati, razlomak, tablični prikaz, postotak, konzervansi, linijski dijagram frekvencija, stupčasti dijagram frekvencija, odnos slike i teksta, kilokalorija (kcal), kilodžul (kJ), asocijativne vrijednosti boja, energetske pločice, grupe namirnica
Datum unosa materijala
04.09.2020.
Status materijala
Gotov materijal
Verzija
1.6
Preporučeni materijali
PP FJ OŠ 4. razred_Dans ma ville_pisanje
Majda Kurbalić, Kristina Pirs, Loreana Selišek Butina
nastavni listići
Obrazovni sadržaji • Posebni programi • Francuski jezik • 4. razred OŠ
PDF
Priprava za izvođenje nastavnoga sata Hrvatskog jezika "Da je meni drvo biti" -Oton Župančič
Priprema za nastavni sat
Obrazovni sadržaji • Osnovne škole • 2. razred • Hrvatski jezik
DOCX
Komentari